genunchi
Numele forumului cat si aceasta descriere pot fi modificate accesind meniul ADMIN -> OPTIUNI este un forum dedicat patologiei traumatice si netraumatice a genunchiului
Lista Forumurilor Pe Tematici
genunchi | Inregistrare | Login

POZE GENUNCHI

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
mariana_n23 Profile
Femeie
22 ani
Brasov
cauta Barbat
29 - 52 ani
genunchi / Forum Nou / artroscopie  
Autor
Mesaj Pagini: 1
sulitas
Membru nou

Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 1
as dori sa stiu daca pentru efectuarea unei artroscopii la genunchiul stang este neaparat necesara o anestezie in coloana vertebrala. se poate face interventia si cu o anestezie locala sau prin alta metoda?

pus acum 19 ani
   
crisela
Membru nou

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1
Artroscopia va fi efectuata de catre un medic ortoped (specialist in chirurgia articulatiilor si sistemului osteo-muscular).Pacientul va fi rugat sa nu poarte bijuterii la nivelul articulatiei si sa imbrace un halat de spital. Inainte de artroscopie se va administra un sedativ usor si  vor fi rase tegumente din jurul articulatiei.In cazul in care este necesara anestezia generala sau regionala din echipa va face parte si un medic anestezist. In timpul anesteziei generale pacientul va dormi si i se vor monitoriza permanent functiile organelor vitale: pulsul, tensiunea arteriala si frecventa respiratiei.
Daca se apeleaza anestezie locala medicul anestezist va injecta un anestezic local in pielea din jurul articulatiei si in spatiul articular. Atat dupa anestezia generala cat si dupa cea  regionala bratul sau piciorul va ramane amortit un timp, iar persoana va fi relaxata si usor toropita.
In timpul interventiei, pacientul va sta in decubit dorsal (in pozitie culcata). Se va opri temporar circulatia sanguina cu ajutorul unei manseta gonflabile pentru a diminua sangerarea in articulatie si pentru a se obtine astfel o buna vizualizare a spatiului articular. Articulatia va fi dezinfectata si acoperita cu campuri (cearceafuri) sterile.
Inainte de aplicarea mansetei elastice, membrul care va fi investigat va fi ridicat si infasurat intr-un bandaj elastic pentru a se scadea fluxul sanguin. Se va efectua o mica incizie de 0.6 cm in vecinatatea articulatiei, se introduce in articulatie ser fiziologic care va facilita o buna vizualizare si se va introduce apoi artroscopul.
Pentru o buna vizualizare, pe tot parcursul investigatiei, articulatia va fi spalata cu solutie salina. Asistenta medicala va indoi si va intinde membrul respectiv astfel incat sa se obtina imagini ale articulatiei din diferite unghiuri.

In cazul in care se va interveni chirurgical la nivelul articulatiei se vor face mai mult incizii prin care se vor introduce instrumente suplimentare, iar articulatia va fi curatata permanent de sange si tesuturi. Pentru a diminua inflamatia sau durerea se vor injecta intra-articular anestezice sau glucocorticoizi.Dupa terminarea interventiei, inciziile vor fi saturate. In functie de localizarea articulatiei se va realiza un bandaj sau se vor purta mansete elastice sau se vor folosi carje de sustinere.
Se recomanda ca dupa efectuarea artroscopiei articulatia sa fie pusa in repaus pentru cateva zile; condusul masinii este interzis in primele 24 de ore. Firele cu care s-au suturat inciziile vor fi indepartate dupa 7-10 zile.
Este posibil sa fie necesar realizarea unui bandaj voluminos compresiv, aplicarea unei pungi cu gheata sau ridicarea membrului respectiv pe o perna, pentru reducerea inflamatiei si a durerii sau folosirea unor analgezice pentru calmarea disconfortului articular.
Postoperator vor fi efectuate exercitii fizice pentru mentinerea mobilitatii articulatiei si vor fi limitate anumite miscari pe care le presupune activitatea cotidiana.Durata artroscopiei poate varia in functie de complexitatea interventiei de la 15 minute pana la o ora sau chiar mai mult.

In timpul operatiei

In cazul efectuarii anesteziei locale, inainte de efectuarea artroscopiei la nivelul pielii din jurul articulatiei pot aparea arsuri sau furnicaturi, iar miscarea artroscopului in articulatie poate fi perceputa de pacient ca o lovitura. De asemenea mobilizarea articulatiei din timpul investigatiei poate fi perceputa ca smucitura.Dupa anestezia regionala sau generala membrul respectiv va fi amortit timp de cateva ore.Dupa artroscopie pot aparea dureri care vor fi calmate cu medicatie antalgica.
Bandajele si pansamentele vor fi pastrate curate si uscate si vor fi inlocuite imediat daca devin umede sau patate de sange.Parul ras din jurul articulatiei se va reface dupa 2 saptamani.Este fiziologic ca timp de o saptamana articulatia sa fie sensibila. Se vor cere medicului informatii privind sangerarea, drenajul sau edemul (umflarea) regiunii articulare.


pus acum 17 ani
   
manea_luciag
Membru nou

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3
Baiatul meu a fost operat de ruptura de ligamente;a avut leziuniosteochodrale minime la nivelul condilului intern femural o leziune totala a LCA;s-a practicat Ligamentoplastia artroscopica aLCA cu tendoanele SemiTendinos si Gracilis,fixate cu suruburi de interferenta Absolute-Mitek s-a constatat o sinovita reactica.Dupa operatie i s-a administrat Cefort 2gr,Fragmin5000UI,Ketonal100mg 2x1/zi.Dupa 3 zile a fost externat.LA 6 zile de la externare a fost internat din nou cu dureri foarte mari ale gambei ,cu piciorul foarte umflat si cu partea din spate a genunchiului foarte vanata.As dori sa stiu daca procedura a fost corecta si daca ceea ce s-a intamplat dupa nu-i afecteaza operatia. Va multumesc pentru acest forum si astept raspuns cat mai urgent.V-as ruga sa-mi scrieti si etapele de recuperare cat mai detaliat

pus acum 16 ani
   
manea_luciag
Membru nou

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 3
de ce nu primesc mesaj la ceea ce am postat

pus acum 16 ani
   
aduadu
Membru nou

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2
am si eu o problema suficient de mare pt mine la ora asta.daca e vreun cap luminat sau un picior patit sa-mi dea si mie ceva sfaturi nu pot decat sa ma multumesc si sa multumesc.
am cazut la schi acum o luna si-o saptamana fix.cu chiu si mai ales cu vai am ajuns jos cu schiurile in mana bineinteles.cd am cazut aveam viteza f mare,mi s-a prins schiul in zapada care si ea era f mare si nu a sarit(schiul)asa ca m-am trezit cu piciorul intors dup ce-a trosnit tare de tot si-n toata durerea me ma minunam ce pozitie pot sa am.a mai trosnit la fel de tare si cu acelasi zgomot si cd l-am desfacut din legatura.in fine am ajuns jos,apoi acasa.a urmat o noapte cumplita.a doua zi dimineata m-am dus la azuga,mi l-au pus in ghips dupa 3 saptamani mi-au pus doar o atela ghipsata si-am mai stat si cu aia 10 zile.acum nu mai am ghips problema e ca genunchiul meu e blocat si ma doare cumplit daca incerc sa-l indoi.nu pot sa cobor scari.m-au chemat saptamana viitoare pt o artroscopie...intrebarea mea e daca pot sa scap cumva fara operatiunea asta care ma cam inspaimanta dar si cu speranta ca la anu o sa mai pot schia.multumesc mult!
chiar astept mult un raspuns pt c intre timp am vb in bucuresti la foisor sa merg luni.


pus acum 15 ani
   
AdrianMircea
Membru nou

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2
Aduadu dragule imi pare rau dar am vesti proaste pentru tine genunhiul tau va trebui operat cat mai repede posibil de ce nu poti indoi genunchiul complect ? simti ca este blocat de ceva? ai urmatoarele probleme la genunchi.

1) Ruptura totala a ligamentelor

2) Ligamentul cruciat anterior (LCA)

3) Leziune de Menisc ( aripa în coşul meniscului )

Iti recomand sa faci :

•  radiografia genunchiului ce asigura vizualizarea oaselor, pentru a determina existenta concomitenta a unei fracturi

•  rezonanta magnetica nucleara (RMN) ce asigura vizualizarea ligamentelor si a tesuturilor inconjuratoare

Cel mai important si mai urgent este sa faci rezonanta magnetica nucleara (RMN)

Daca mai doresti sa stii ceva intreaba-ma toate cele bune pentru tine !


pus acum 15 ani
   
AdrianMircea
Membru nou

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 2
Unde a fost operat in Romania?

pus acum 15 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la